Informatie

De Onderwijscoöperatie organiseert sinds 2013 rond de Dag van de Leraar (5 oktober) het Lerarencongres. In 2018 vindt het congres plaats op 5 & 6 oktober. De inhoud van het congres wordt door leraren zelf samengesteld. Tijdens het congres komen zo’n 1500 leraren bij elkaar om hun kennis en kunde met elkaar te delen.

Dit jaar zal de tweede dag, zaterdag 6 oktober, in het teken staan van de pionierende leraar en worden de vier winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar (meld jouw bijzondere leraar aan!) bekendgemaakt. Ook dat is altijd een groot feest, zowel voor de 12 genomineerden als voor de grote schare leerlingen, ouders en collega’s die hun meester of juf in de finale komen aanmoedigen. Om zoveel mogelijk supporters (en dan vooral leerlingen) in de gelegenheid te stellen erbij te zijn, is de uitreiking verschoven naar de eerste zaterdag na 5 oktober. Met de uitbreiding van het Lerarencongres naar twee dagen zijn congres en verkiezing aan elkaar gekoppeld.

Op dit moment is inschrijven voor het congres nog niet mogelijk. Houd de site in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Workshops & programma

De programmacommissie stelt ieder jaar een mooi programma samen. Filteren is mogelijk op sector en op onderstaande thema’s. Een aantal programmaonderdelen was in het bijzonder interessant voor startende leraren (zie S in het programmaschema) maar alle workshops waren voor iedereen toegankelijk. Dat gold ook voor lezingen van sprekers. Een O in het programma betekent dat een onderdeel gebaseerd is op onderzoek.

Het programma is van, voor en door de leraar, waarbij interactie en kennisdeling centraal staan. Het programma voor 2018 wordt gepubliceerd in juni.

Kenmerken van het congres

  • Van, voor en door leraren.
  • Bijdragen zijn relevant voor leraren en worden (bij voorkeur) door leraren ingediend.
  • Losser en dynamischer dan andere congressen; een echt festivalsfeertje.
  • Bezoekers stellen ter plekke een eigen programma samen uit de verschillende activiteiten.
  • Ontmoetingsplek; een plek om van en met elkaar te leren.
  • Kortom: een inhoudelijk feestje!

Het congres is niet bedoeld voor aanbieders van commerciële producten.

Pagina delen