Lerarencongres 2013

Op dinsdag 8 oktober 2013 vond het eerste Lerarencongres plaats. Het evenement, georganiseerd door de Onderwijscoöperatie samen met ROC A12, mocht rekenen op de belangstelling van zo’n 800 leraren. Daarmee was de gratis bijeenkomst ‘uitverkocht’.

Spectaculaire opening

Een man die als geen andere alle mogelijke stemmetjes na kan doen, beklom het podium verkleed als robot. Op het podium greep hij de gelegenheid aan om het belang van ‘menselijke energie’ te onderstrepen in een tijd waarin we steeds afhankelijker worden van machines.

Ook de gastheer en -dame, Andrew en Susanne, onderstreepten dat belang nog eens. Voorzitter van de Onderwijsraad, Geert ten Dam sloot hier naadloos op aan. Daarna gingen de aanwezigen, 800 leraren in totaal, uiteen om workshops en lezingen bij te volgen.

Met deze opening ging het allereerste Lerarencogres van start dat qua inhoud voortborduurde op het International Summit on the Teaching Profession van voorjaar 2013.

Bekijk de opening van het congres op Leraar24.

Slotdebat

Het Lerarencongres 2013 werd afgesloten met een debat en een reactie op de inhoud van dit debat door de minister van Onderwijs Jet Bussemaker.

Het debat werd gevoerd aan de hand van twee stellingen:

  • er moeten controles komen op de manier waarop docenten hun professionele ruimte inrichten
  • het onderwijssysteem moet radicaal veranderd worden

Het slotdebat werd vastgelegd door Leraar24.

Pagina delen