Informatie

De Onderwijscoöperatie organiseert sinds 2013 rond de Dag van de Leraar (5 oktober) het Lerarencongres. In 2018 vindt het congres plaats op 5 & 6 oktober. De inhoud van het congres wordt door leraren zelf samengesteld. Tijdens het congres komen zo’n 1500 leraren bij elkaar om hun kennis en kunde met elkaar te delen.

Dit jaar zal de tweede dag, zaterdag 6 oktober, in het teken staan van de pionierende leraar en worden de vier winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar (leraren aanmelden is niet meer mogelijk) bekendgemaakt. Ook dat is altijd een groot feest, zowel voor de 12 genomineerden als voor de grote schare leerlingen, ouders en collega’s die hun meester of juf in de finale komen aanmoedigen. Met de uitbreiding van het Lerarencongres naar twee dagen zijn congres en verkiezing aan elkaar gekoppeld.

Gratis toegang

Toegang tot het Lerarencongres is gratis maar je moet je wel even aanmelden. Doe dat hier!

Workshops & programma

De programmacommissie stelt ieder jaar een mooi programma samen. Je kunt je hier aanmelden als je een bijdrage, in de vorm van een workshop, lezing, etc., wilt leveren tijdens het congres.

Het programma is van, voor en door de leraar, waarbij interactie en kennisdeling centraal staan. Het programma voor 2018 wordt gepubliceerd in juni.

Kenmerken van het congres

  • Van, voor en door leraren.
  • Bijdragen zijn relevant voor leraren en worden (bij voorkeur) door leraren ingediend.
  • Losser en dynamischer dan andere congressen; een echt festivalsfeertje.
  • Bezoekers stellen ter plekke een eigen programma samen uit de verschillende activiteiten.
  • Ontmoetingsplek; een plek om van en met elkaar te leren.
  • Kortom: een inhoudelijk feestje!

Het congres is niet bedoeld voor aanbieders van commerciële producten.